FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Probuzení Ježibaby ze zimního spánku

Vepřové hody
Začátek akce: 02.03.2019 v 11:00 hodin (so)
Předpokládaný konec: 02.03.2019 v 15:00 hodin (so)
Druh akce: Prohlídka s výkladem
Místo konání: Ráby: Perníková chaloupka

Muzeum perníku ® v Perníkové chaloupce pod Kunětickou horou u Pardubic zahájí v sobotu 2. 3. 2019 svoji 16. sezónu, a to v režii spolkové samosprávy KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.

Představení začíná již na pohádkové Celnici s „železnou oponou“ na hranicích Království perníku ®. Zakoupením anonymního vstupního víza získáte právo aktivně se zúčastnit klubového zážitkového programu v roli, kterou si vyberete.

Doporučujeme zvolit role Jeníčka či Mařenky (za 80 Kč/osoba jakéhokoliv věku), jež vám umožní navštívit Muzeum perníku ® s Ježibabou v Perníkové chaloupce. Protože Ježibaba ulehla k zimnímu spánku na Silvestra, v sobotu 2. března 2019 v 11.00 hodin ji budete moci probudit! V tento slavný den paní Ježibaba oslaví své 16. úřední narozeniny. Kdy se ale narodila doopravdy, nikdo s určitostí neví. Podle délky vousů a jiných příznaků lze usuzovat, že je jí již více než 750 let.

Každý vzdělaný člověk ví, že Ježibaba z Perníkové chaloupky děti nejí. To je jenom pomluva, že chtěla sníst Jeníčka a Mařenku! Bránila jen svůj majetek a oheň v peci zapálila dle pradávného moudra: "Kdo lže a krade, do pekla se hrabe! Ohnivou cestou, skrz rozpálenou pec..."

Ježibaba má ráda prasečí, a tak pro ni i pro příchozí gratulanty KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU připravuje VEPŘOVÉ HODY v útulně U všech čertů. Uvidíte (pokud se řezník nezalekne prasete), jak se z veterinárně zkontrolovaného vepřového masa dělají jitrnice, ovárek, gulášek, prejt, tlačenka,... A budete moci ochutnat, ovšem pouze dokud nebude toto omezené množství čerstvě uvařených produktů spotřebováno!

Muzeum perníku svoji 16. sezónu zahájí vesele... Přijďte se přesvědčit! Uvidíte stovky krásných perníků, mistrovsky zdobených i vytlačovaných do dřevěných forem. Paní Ježibaba se na svůj velký den pečlivě připravuje a dětem i dospělým bude předvádět své mistrovské umění. Dostane dort a určitě bude ráda, pokud ji přijdete i vy k narozeninám osobně pogratulovat!

Království perníku ® nemá stálou provozní dobu, ale otevírá se zpravidla půl hodiny před začátkem zážitkového programu, k němuž si můžete účast zajistit na www.kralovstvi.cz/rezervace

Základní informace: Perníková chaloupka
Další informace:http://www.pernikova-chaloupka.cz
Autor:Luděk Šorm (KAM NA PARDUBICKU s.r.o.)
e-mail: ludek@sorm.cz
organizace: č. 2
Aktualizace:21.02.2019 v 15:49 hodin

VYHLEDÁVÁNÍ V DATABANCE AKCÍ

Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule