FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Dechová hudba "KOTÁRANKA" [ Folklorní soubor či skupina ]

KOTÁRANKA vznikla v roce 1975. Brzy se zařadila mezi soubory, které se prezentují hudebním stylem svého kraje. Jako valašská dechovka zařadila do svého repertoáru i některé původní valašské písně. Pro Kotáranku je však charakteristická především nová tvorba ve valašském stylu.
Netrvalo dlouho a kapela byla zvána na každou významnější kulturní akci v širokém okolí. Hrála a hraje na tanečních zábavách, v estrádních pořadech, na festivalech a soutěžích. Natočila více než deset televizních pořadů, vydala gramofonouvou desku a natáčela také v Českém rozhlase.
Kotáranka se účastní i zahraničních zájezdů, navázala družbu s holandskou dechovkou Zwarte fanfare. V nejprestižnější soutěži dechovek "Zlatá křídlovka" dvakrát zvítězila v okresním kole, jednou v krajském kole a v celostátním finále obsadila 3. místo. Kotáranka vystupovala také na Nové scéně Národního divadla v Praze.
Zakladatelem a kapelníkem dechovky je JUDr. Josef Filgas.

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.obec-luzna.cz

AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 10.03.2010 v 10:52 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule