FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Znak a prapor obce [ Znak a prapor ]

Znak obce Šenov u Nového Jičína
V červenci roku 1996 zadala obec heraldikovi panu Janu Tejkalovi, aby zpracoval výtvarnou podobu obecních symbolů, tak jak byly používány v dávné historii.
V září 1996 bylo obecnímu zastupitelstvu předloženo 12 variant obecních symbolů, které se hlavně lišily barevným ztvárněním. Zastupitelstvo schválilo variantu číslo 9, to je současná podoba obecního znaku a praporu. Návrh schválený obecním zastupitelstvem byl zaslán heraldické komisi Parlamentu ČR, která v listopadu roku 1996 tento návrh schválila.

Popis obecního znaku

Ve stříbrném štítě je jabloň přirozených barev s červenými plody na zeleném trávníku, v němž je položen stříbrný meč, který je symbolem svatého Martina, patrona, kterému je zasvěcen kostel.

Popis obecního praporu

Poměr šířky k délce 2: 3 rozdělen na svislé pruhy v poměru 20 : 3 : 1. Žerďový bílý pruh s jabloní přirozených barev s červenými plody ve středu, střední zelený pruh a vlající bílý pruh.
Prapor obce Šenov u Nového Jičína

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Znak a prapor
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 07.09.2006 v 20:46 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule