FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Kopaničárek, dětský folklorní soubor [ Folklorní soubor či skupina FoS ČR ]

Dětský folklórní soubor Kopaničárek působí přes 40 let při Základní škole Starý Hrozenkov 233. Ti nejmladší začínají svoji činnost v souboru již od první třídy a většina z nich vydrží až do posledních ročníků povinné školní docházky. Za léta své činnosti dosáhl soubor řady úspěchů a ocenění na různých okrskových, okresních i oblastních soutěžích a přehlídkách, mnohokrát se zúčastnil folklorních festivalů a slavností ve Strážnici, Hluku, Vlčnově, DFF Kunovské léto, každoročně vystupuje na místních Kopaničárských slavnostech. Vedoucími souboru jsou manželé Marie a Jan Rapantovi.
Ve svém repertoáru má soubor dětské hry, lidové zvyky, písně a tance z oblasti Starohrozenkovských Kopanic. Je to příhraniční oblast mezi Českou republikou a Slovenskem.
Doprovází dětská hudecké muzika, která vznikla před pěti lety při hrozenkovské pobočce ZUŠ Bojkovice. Primášem muziky je Julko Babrnák, sóla zpívají Jana Záhorová, Johanka Babrnáková, Martina Holíková, Adéla Juráková a Pavel Zapletal.

KONTAKTNÍ ADRESA:

DFS KOPANIČÁREK
Mgr. Marie Rapantová
Starý Hrozenkov 320
687 74 Starý Hrozenkov
Česko (CZ)
tel: (+420) 572 696 214
(+420) 572 696 137

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.fos.cz

AKTUALIZACE: Luděk Šorm (FOLKLOR.CZ) org. 24, 03.11.2005 v 00:38 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule