FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Návštěva "Srdce Beskyd" - Rožnova pod Radhoštěm [ Výlet ]

Na tomto výletě se podíváme do Rožnova pod Radhoštěm a v něm zamíříme hlavně do Valašského muzea přírodě. Celodenní výlet je určen především pro všechny milovníky roubené architektury, kterou v tomto muzeu najdeme.

Kdysi dřevěné městečko, voňavé dřevem letitých jedlí, ze kterých bylo postaveno, se rozkládá po obou březích řeky Bečvy. Ještě počátkem dvacátého století zde byly v malebném údolí na úpatí památné hory Radhošť světově proslulé klimatické lázně. V posledních desetiletích se Rožnov pod Radhoštěm proměnil v moderní turistické, kulturní, obchodní a průmyslové centrum.

Město, obklopeno sluncem prozářenými loukami, modrými horami, stráněmi vonícími jalovcem a borůvčím, si podnes uchovalo přívětivou tvář. Kdo někdy do Rožnova zavítal, rád se vrací.


Jak se dostat do Rožnova z Bystřice pod Hostýnem

Automobilem - naši trasu do Rožnova pod Radhoštěm začneme u bystřického náměstí. Odtud se dostaneme na ulici "Pod Platany" a dále pokračujeme po silnici č. 150 (Meziříčská) směrem na Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm. Ve směru příjezdu od Valašského Meziříčí projedeme první světelnou křižovatkou a pokračujeme pořád rovně k druhé světelné křižovatce. Na druhé světelné křižovatce odbočíme doprava a asi po 500 metrech dojedeme k parkovišti u areálu Mlýnská dolina. Odtud se pěšky dostaneme k areálu Dřevěné městečko. Z Bystřice do Rožnova trvá cesta zhruba 45 minut. Délka trasy je 39 km.

Autobusem - autobusy jezdí z Bystřice pod Hostýnem směr Rožnov pod Radhoštěm v nepravidelném intervalu a vzhledem k době trvání, která je 2 hodiny, doporučujeme raději cestu vlakem.

Vlakem - vlaky jezdí z Bystřice pod Hostýnem v pracovní dny i o víkendech. Směr Valašské Meziříčí odjíždějí vlaky z Bystřice co hodinu. Ve Valašském Meziříčí je nutno přestoupit na vlak směr Rožnov pod Radhoštěm. Vlaky na sebe navazují. Cesta trvá zhruba 1 h 20 min a cena za jízdenku je 52 Kč.

Více informací o městě Rožnově pod Radhoštěm se dovíte ZDE.

Ať se vám návštěva tohoto srdce Valašska navždy vepíše do duše jako milá vzpomínka.

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Výlet
AKTUALIZACE: Markéta Polášková (Beskydy-Valašsko, racr) org. 56, 11.05.2004 v 10:17 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule