FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Aeroklub Hronov [ Aeroklub ]

AEROKLUB HRONOV má mnohaletou tradici. Jeho počátky sahají do třicátých let minulého století, kdy v Hronově byla založena odbočka Masarykovy letecké ligy (MLL).

Dnešní Aeroklub Hronov o.s. má aktuálně 37 členů s platnou leteckou kvalifikací. Mimoto sdružuje ještě na stovku svých příznivců a podporovatelů. Svoji činost provozuje především v ohledech plachtařském a motorovém, má početnou skupinu provozovatelů ULL, která je paralelně organizována u letecké amatérské asociace ČR (LAA) a na letišti LKVP uskutečňuje svůj provoz dle Koordinační směrnice letištního řádu LKVP.
V AK Hronov je i významná skupina členů Českého Plachtařského old-timer klubu. Ti obnovují a provozují dle platných předpisů ÚCL historické kluzáky, organizují jejich slety a soutěže, udržují vztahy s obdobnými zahraničními organizacemi (VINTAGE GLIDER CLUB).

Letiště využívá i letecko-modelářský klub k soutěžnímu létání a k soutěžím i celonárodního významu.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Aeroklub Hronov
letiště Velké Poříčí
549 31 Hronov
Česko (CZ)
tel: (+420) 491 482 144
(+420) 607 158 039
fax: (+420) 491 482 144

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
DALŠÍ INFORMACE: http://www.volny.cz/lkvp

Typ záznamu: Aeroklub
AKTUALIZACE: Jana Holáňová (Beskydy-Valašsko, regionální agentura CR) org. 2, 15.06.2004 v 14:44 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule