FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Ubytování a stravování v turistické oblasti Poodří [ Encyklopedické heslo ]

Vzhledem ke svému situování a krajinné hodnotě je oblast Poodří využívána především pro krátkodobé rekreační pobyty.

Svou přímou vazbou na území Ostravy a poměrně dobrou dopravní dostupností (železnice, pěší a cyklostezky) nabízí, zejména ve své severovýchodní části, řadu možností pro rozvoj příměstské rekreace.

S výše uvedenými skutečnostmi souvisí také potřeba kvalitních ubytovacích služeb. V této oblasti je však v současné době situace krajně neuspokojivá.

Možnost ubytování je zejména na zámku v Bartošovicích, v obci Šenov u NJ, v Suchdole nad Odrou, v Bernarticích nad Odrou. Další možnost ubytování je také v obci Jeseník nad Odrou (turistická ubytovna).

Jako další ubytovací zařízení jsou uváděny hotely a penziony v nedalekých městech (Studénka, Bílovec, Odry, Klimkovice, Příbor). Turistická ubytovna v bývalém kláštěře v Blahutovicích. Nejbližší kemp je v Suchdole nad Odrou a ve Fulneku.

V Moravském Kravařsku je poměrně hustá síť stravovacích zařízení. Ve většině případů jsou zařízení obvykle v nižších kategoriích bez, nebo pouze s omezeným podáváním jídel, často ve večerních hodinách podávání jídel končí. Zařízení jsou mnohdy sezónního rázu, která jsou zpravidla součástí sportovních areálů nebo koupališť.

V městech je stravovacích zařízení dostupnější a vyskytují se ve větším počtu s širší nabídkou jídelníčku.

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.Poodri.TOURISM.cz

Typ záznamu: Encyklopedické heslo
AKTUALIZACE: Kateřina Křenková (Obecní úřad Bartošovice) org. 56, 27.08.2004 v 09:31 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule