FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Kultura, zábava a sport v turistické oblasti Slovácko [ Encyklopedické heslo ]

Kulturní nabídka Slovácka
Poznávat rozmanitou kulturní nabídku Slovácka lze mnoha způsoby. Jedním z nich je návštěva muzeí a expozic. Jejich záběr je velmi široký od vinařství, přes historii regionu, židovskou kulturu, velkomoravské nálezy, až po letectví, nebo větrný mlýn. Zvláštní zmínku zasluhují muzejní expozice a galerie věnované třem slavným synům Slovácka - Komenskému, Masarykovi a Uprkovi. Pro mnohé návštěvníky je Slovácko synonymem folklóru a živých lidových tradic. Jednou z nich je i řemeslný výroba. Můžete nejenom vidět, co dokáží šikovné ruce řemeslníků, ale i vyzkoušet si svůj um. Jiným projevem lidových tradic jsou folklórní akce, které celoročně probíhají po celém Slovácku. Na Slovácku se ale nekonají jen akce vysloveně národopisné, ale také církevní, kulturní a společenské.

Aktivní dovolená na Slovácku
Pokud si Slovácko zvolíte za místo své dovolené a budete ji chtít prožít aktivně, budete spokojeni. Zdejší příroda vytváří podmínky pro množství nejrůznějších aktivit - od pěší turistiky, cykloturistiky přes rekreaci u vody, plavbu, rybaření, lov až po jezdectví či horolezectví. Pestrou nabídku doplňují fitcentra, kuželny, bowlingové dráhy, kurty na squash i tenis nebo možnost létání a seskoků s padákem.

Některé z těchto nabídek jsou skutečně jedinečné. Kde jinde u nás se například můžete plavit po historickém kanálu, projíždět sami v člunu plavebními komorami i klikatými zákruty řeky. A kolik je míst, kde můžete bez jakéhokoli výcviku zažít slovy těžce popsatelný pocit volnosti při tandemovém seskoku padákem.


Zima na Slovácku
Čistý vzduch a okouzlující pohledy na Chřiby, Bílé Karpaty či Ždánický les pod sněhovou peřinou osvěží každého návštěvníka. Zdejší lyžařská střediska poskytují podmínky pro všechny druhy zimních sportů. Ve středisku Lopeník-Mikulčin vrch jsou připraveny tři sjezdové tratě s vlekem a pětikilometrový běžecký okruh. Hřebenová trasa Bílých Karpat spojuje Lopeník s Velkou Javořinou, kde jsou tři kvalitní sjezdovky s vlekem. Dobré podmínky pro lyžování v Bílých Karpatech najdete také v lyžařských střediscích ve Strání a v Nezdenicích, kde je vám k dispozici i sjezdovka s umělým zasněžováním a osvětlením. Osvětlenou sjezdovku se sněhovými děly najdete též ve Chřibech, ve Stupavě. Na své si přijdou lyžaři i v údolí Ždánického lesa v obci Uhřice. A pokud počasí skutečně nepřeje, nevadí, můžete využít lyžařský svah s umělou hmotou v Uherském Hradišti-Jarošově nebo ve Zlíně.

Samozřejmostí je možnost kvalitního a pohodlného ubytování v rekreačních střediscích, hotelích, penzionech a v soukromí. Z nabídky si může vybrat každý dle svého gusta a finančních možností. Také nabídka stravování je pestrá.

Zdroj: www.Slovacko.cz

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Encyklopedické heslo
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 08.02.2005 v 13:11 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule