FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Turistika a sport v CHKO Pálava [ Turistická zajímavost ]

Turistika a sport v CHKO Pálava

CHKO Pálava je oblíbeným cílem turistů z celého území republiky i ze zahraničí, kteří sem přicházejí obdivovat neobvykle krásnou krajinu, přírodu, historické i architekonické památky i využívat pohostinnost místního obyvatelstva.

Nejnavštěvovanějším místem je NPR Děvín, která se vyznačuje neobyčejně rozmanitou přírodou. Návštěvníkům ji přibližuje naučná stezka. Z několika míst se nabízí pohled na velkou část jižní Moravy, přilehlé oblasti Dolních Rakous a slovenské Malé Karpaty.

Informace o přírodě, historii oblasti a dějinách vinařství lze získat v Regionálním muzeu se sídlem v mikulovském zámku. Archeologická expozice se nachází v Dolních Věstonicích. Navštívit je možné i zříceninu Děviček nad Pavlovem a Sirotčí hrad u Klentnice.

V posledních letech došlo k rychlému rozvoji služeb v oblasti turistiky. Nabízí se nejrůznější formy ubytování v soukromí, v ubytovnách i v nových hotelech. Klade se stále větší důraz na prezentaci regionu a zajištění informačních služeb, o což se stará zejména turistická informační kancelář se sídlem v Mikulově.

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.Palava.cz

AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 21.12.2004 v 10:43 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule