FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Naučná stezka k pramenům řeky Svitavy [ Naučná stezka ]

Naučná stezka je dlouhá 2,5 km se zaměřením na botaniku a zoologie. Prochází rekreační oblastí kolem dvou největších svitavských rybníků - Rosničky a Dolního rybníka. Cestou je 9 zastávek seznamujících s biologií, ekologií a historií svitavských rybníků, je tak možné nahlédnout do života lesů a poznat oblast, kde pramení řeka Svitava.
Na panelech se lze dozvědět zajímavosti o stavu a využití rybníků, význam rybníků pro člověka, živočichy a své okolí v současnosti a zároveň historii rybníků od r. 1450. jsou zde uvedeny rostliny a dřeviny rybníků, živočichové, druhy a funkce rákosin a ptactva, které toto prostředí rovněž hojně využívá, geologie a geomorfologie, lesní společenstvo, olšiny. Jsou zde uvedeny zajímavosti k prameništi řeky Svitavy - z historie, ale i o flóře a fauně jezírka, ke kterému přitéká jeden z pramenů.

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Naučná stezka
AKTUALIZACE: Jan MATOUŠ (TO 29) org. 2, 20.11.2005 v 11:43 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule