FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Trpasličí naučná stezka [ Naučná stezka ]

Víte, jak vypadá trpaslík Morts? Proč je trpaslík Kytička pořád veselý a co má nejraději trpaslík Toxík? Běžte se podívat do parku u zámeckého skleníku. Je tam příjemné posezení, krásná procházka a možná se i něco dozvíte o trpasličím, stromovém, vodním a trávníkovém životě.

Stezka je určena dětem a proto je opravdu maličká (cca 150m). Cedule jsou rozmístěny v prostoru mezi památným stromem a paloučkem cestou k Letnímu kinu. Velikost cedulí je také na naučnou stezku nezvykle malá, to aby na ně děti dobře viděly (výška cedule 150cm). Prozatím jsou v parku umístěny tabule čtyři, ale celkem je plánováno cedulí sedm (7 trpaslíků). Každou zastávku doprovází jeden trpaslík, který dětem popisuje přírodniny a přibližuje jim současnou problematiku našeho životního prostředí. Také má pro děti úkol, vždy jeden lehoučký pro ty nejmenší a nějaký těžší pro děti starší. Na cedulích se můžete dočíst o památných stromech, jedovatých rostlinách, eutrofizaci vod nebo třeba o tom, proč jsou důležité travní porosty.

Stezka byla vybudována v rámci projektu Mateřské centra Boskovice: "RYBIČKA - ekologická výchova pro celou rodinu".

(autorem textů, ilustrací a cedulí jsou Ing. Martina Lukešová a Ing. Michal Lukeš)

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Naučná stezka
AKTUALIZACE: Michaela Dvořáčková (Městské informační středisko Boskovice) org. 130, 22.08.2007 v 17:01 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule