FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Loučka [ Město nebo obec ]

Obec Loučka se nachází v příhraniční východní části České republiky, na úpatí Vizovických vrchů. Průměrná nadmořská výška je zde 438m. Na katastru o rozloze 758 ha žije 486 obyvatel. Průměrný věk místních lidí se pohybuje kolem 47,2 let. Nachází se zde dvě klimatické oblasti, a to mírně teplá a mírně chladná. Většina území spadá do mírně teplé oblasti. Vesnice byla založena na malých lůkách, na lůčkách a lidově se dodnes jmenuje Lůčka.

Přestože jsme obec s menším počtem obyvatel, občanskou vybaveností snažíme se o zabezpečení základních potřeb našich občanů. Samozřejmostí je obecní rozhlas, místní vodovod, rozvody plynu a kanalizace napojená na čistírnu odpadních vod. V obci je knihovna s veřejným internetem a mateřská škola. K zajištění možností sportování slouží v obci hřiště. V Loučce se nachází prodejna se smíšeným zbožím a pohostinství.

V obci se udržují místní i folklórní zvyky: Masopust, klepání, hody, koledování, Tří králové, Sv. Mikuláš...

Plní funkci základního stupně územní samosprávy a v různé míře je také vykonavatelem státní správy.

PŮSOBÍ NA KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ:

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
DALŠÍ INFORMACE: http://loucka-obec.cz

Typ záznamu: Město nebo obec
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 56, 18.11.2021 v 21:17 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule