FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Středočeský folklorní festival Tuchlovice [ Folklorní festival FoS ČR ]

Sředočeský folklorní festival Tuchlovice
Logo festivalu v Tuchlovicích
Možnost obdivovat krásu lidových krojů a tanců a poslechnout si melodiku lidové muziky není v Praze a v jejím okolí zrovna častá. Folklorní příznivci ve středních Čechách mají díky tomuto festivalu od roku 1994 pěknou tradici. Již pravidelně se během několika prvních květnových dnů v obci Tuchlovice u Kladna koná třídenní folklorní festival, kterého se účastní až dvacet souborů dětí a dospělých z Čech, Moravy, Slovenska i z dalšího zahraničí. Od pátku do neděle se tanečníci a muzikanti představí divákům v řadě vystoupení na návsi, v sále hotelu Česká hospoda a především v rekonstruovaném areálu letního kina, kde se konají hlavní pořady festivalu.

Ředitel festivalu: Bohumil Chochola
Tajemník festivalového výboru: Vladimír Sochor, 777 784 966, v.sochor@tiscali.cz
Člen organizačního týmu festivalu: Zdeněk Kulhánek, tuchlovickapout@centrum.cz

Lidové kroje a muzika kousek od Prahy
Možnost obdivovat krásu lidových krojů a tanců a poslechnout si melodiku lidové muziky není v Praze a v jejím okolí zrovna častá.
Folklorní příznivci mají ve středních Čechách od roku 1994 pěknou tradici. Již pravidelně se během první májové dekády v obci Tuchlovice u Kladna koná třídenní folklorní festival. Účastní se jej pravidelně ke dvaceti souborů dětí a dospělých z Čech, Moravy a ze zahraničí. Od pátku do neděle se tanečníci a muzikanti představí divákům v řadě vystoupení na návsi a v rekonstruovaném areálu letního kina, kde se konají hlavní pořady festivalu.
Již tradičně je festival pořádán pod záštitou středočeského hejtmana Petra Bendla.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Středočeský folklorní festival Tuchlovice
Bohumil Chochola
nám.Svobody 2117
272 71 Kladno
Česko (CZ)
tel: (+420) 604 384 424
Sředočeský folklorní festival Tuchlovice
Záběr z festivalu 2004

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Luděk Šorm (FOLKLOR.CZ) org. 24, 15.01.2008 v 00:26 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule