FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Přírodní koupání Kelč [ Koupání v přírodě ]

Přírodní koupání najdete na jižním okraj obce Kelč, 10 km východně od Valašského Meziříčí
Popis: nádrž rybníka - tři za sebou, travnaté okolí hráze, stromy, vstup z hráze po betonech, jinak štěrk, později bahno, menší parkoviště 50 m od rybníka. Rozměry vodní plochy: 150 x 400 m.

Při nepříznivých podmínkách je voda kalná, viditelnost do 50 cm. V horkých letních dnech může dojít k zarůstání vodní plochy a u břehu sinicemi.

Nádrže rybníka (jsou tři za sebou, ale jen první vhodná ke koupání) u Kelče jsou skryty za hrází a nejsou od cesty není vidět, i když je jen 100 m daleko. Ležet je možné hlavně na travnaté ploše hráze (asi 30 x 100 m) odkud je možný vstup do vody po položených panelech (šíře asi 100 m, kloužou, zarostlé řasami). Ležet se dá i na levé straně, po které jde polní cesta a jsou zde nižší stromy. Na prvé straně se moc ležet nedá. Vede zde také cesta, ale stromy jsou vzrostlé a hodně keřů.


Koupání je vhodné i pro děti vzhledem k pozvolnému klesání břehu. Vzhledem k rozměrům vodní plochy si návštěvníci užijí hlavně zájemci o klidné a nerušené plavání.

Další možnosti: chytání ryb

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.kelc.cz

AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 09.03.2010 v 11:33 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule