FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Horolezectví v Beskydech a na Valašsku [ Horolezectví ]

Štramberk, Dallas
Pískovcové lezecké terény jsou soustředěny v Hostýnských a Vizovických vrších a na západním okraji Vsetínských vrchů. Skalní útvary převážně jsou tvořeny soláňskými a zlínskými vrstvami magurského flyše, často se vyskytuje velmi pevný slepenec, mnohdy s kombinací hornin různých přechodů. Jednotlivé skály jsou roztroušeny po údolích a hřebenech či vytvářejí malebné skupiny věží a okrajovek. I když se nemohou počtem ani délkou cest měřit se skalními městy v Čechách, najdou tu své cesty sportovní lezci, ale i rodiny s dětmi.

Pro všechny oblasti všeobecně platí zákaz lezení na mokré skále a v zimních podmínkách.

Výstroj a výzbroj lezce musí být takové povahy a musí být používána takovým způsobem, aby nedošlo k poškození skály ani přírodního prostředí. Z tohoto důvodu se smí k jištění použít jen lano a lanové či ploché smyčky. Horolezecká činnost na skalních útvarech může být omezena orgány státní ochrany přírody. Vzhledem k možnému vývoji těchto omezení je nutno se na ně informovat na referátech životního prostředí příslušných úřadů.

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.lidecko.cz

Typ záznamu: Horolezectví
AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 10.03.2010 v 09:09 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule