FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Znak a prapor obce [ Znak a prapor ]

Šilheřovice, Znak obce
Znak Šilheřovice
Popis znaku:
Při tvorbě nových obecních symbolů byly využity šlechtické erby bývalých maj itelů panství z rodů Eichendorfů a Rothschildů vyjadřující současně zdejší proslulý zámecký park.

Symboly obce byly schváleny na základě návrhu Obecního zastupitelstva v Šilheřovicích po projednání ve výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu podvýboru pro heraldiku tohoto výboru Poslanecké Sněmovny v Praze dne 5. března 1996 pod č. j. 824 / 96 SP.
Znakem Šilheřovic je zlatý štít a v něm půl černé orlice s červenou zbrojí spojené s polovinou zelené dubové ratolesti s viditelným polovičním a celým listem i žaludem.

Praporem obce je žlutý list s polovinou černé orlice s červenou zbrojí spojenou se střídavě polovičním zeleným listem, žaludem, listem a polovičním žaludem.
Poměr šířky k délce listu je 2 : 3.

Barvami obce jsou černá, zelená a žlutá (resp. zlatá).

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Znak a prapor
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 16.12.2002 v 12:20 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule