FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Hostětín [ Město nebo obec ]

Hostětín
Centrum Veronica Hostětín
Území obce leží v SV části okresu Uherské Hradiště a celé náleží do CHKO Bílé Karpaty. Rozkládá se kolem potoka Kolelače 5 km severovýchodně od Bojkovic. Obec má 240 obyvatel.
Výjimečná je především tím, že se zde v posledních letech podařilo realizovat pestrou škálu ekologických projektů, jako například kořenovou čistírnu odpadních vod a obecní výtopnu na spalování dřevního odpadu.
Obec společně s nevládní organizací "Zdroje Bílých Karpat" dlouhodobě a systematicky podporuje ekologické pěstování a následné zpracování ovoce. Výsledkem toho je např. moštárna, která zpracovává ovoce ze širokého okolí Bílých Karpat. Kromě toho zde působí podnikatel, jehož hlavní výrobní náplní je sušení ovoce.
Ke zvláštním ekologickým projektům patří i aktivity, které vyústily v umístění dřevěných soch v okolní krajině. Tyto sochy se staly nejenom součástí této krajiny, ale i turistickou zajímavostí.
V současné době připravuje obec s řadou partnerů realizaci projektu "Centrum projektů pro obnovu venkova".

Plní funkci základního stupně územní samosprávy a v různé míře je také vykonavatelem státní správy.

PŮSOBÍ NA KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ:
Hostětín
Naučná stezka

Z TISKOVÝCH ZPRÁV A ČLÁNKŮ NA ÚZEMÍ MĚSTA ČI OBCE

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
DALŠÍ INFORMACE: http://www.hostetin.cz

Typ záznamu: Město nebo obec
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 56, 17.11.2021 v 20:01 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule