FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Bertiny lázně Třeboň s. r. o. [ Lázeňské zařízení ]

Využívání přírodních léčivých zdrojů patří mezi nejstarší prostředky, které byly vlastní člověku ve všech etapách vývoje. Organizovaná lázeňská péče v Třeboni má svou tradici trvání více než 100 let. Je historickou skutečností, že v roce 1883 absolvovali první pacienti lázeňskou léčbu v Bertiných lázních, které založil a uvedl do provozu místní učitel a kronikář Hucek. Na břehu Zlaté stoky, s výhledem do rozsáhlých luk s lesnatým horizontem, postavil lázeňskou budovu a tak byl položen základ třeboňského lékařství.

Vedle základních léčebných procedur založených na bázi kombinování slatinných koupelí a zábalů s ručními masážemi Bertiny lázně využívají také široký okruh vodoléčebných procedur, jako jsou například podvodní vířivé a perličkové, masáže, přísadové koupele, vířivky horních a dolních končetin a střídavá nožní koupel v tzv. Kneippově chodníku.

K moderním léčebným postupům patří rovněž využití laserové techniky, elektroléčby, parafinových zábalů a plynových injekcí.

Součástí nově vybudovaného vodoléčebného komplexu lázní je víceúčelový rehabilitační bazén s různými masážními efekty. Vedle bazénu je k dispozici kombinovaná lázeň pro osm osob s podvodní vířivou a perličkovou masáží.

Léčí se zde:
- bolestivé stavy páteře a kloubů
- poúrazové a pooperační stavy
- stavy po kloubních náhradách
- artrózy
- revmatická onemocnění
- Bechtěrevova nemoc
- dna a hyperurikemický syndrom
- bolestivé stavy měkkých tkání

KONTAKTNÍ ADRESA:

Bertiny lázně Třeboň s. r. o.
Tylova 1
379 15 Třeboň
Česko (CZ)
tel: (+420) 384 754 111
fax: (+420) 384 754 461

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.spas.cz

AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 2, 24.03.2005 v 12:07 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule