FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Košt o krála slováckéj klobásky 2009

Slovenská klobáska "Trhni si" podruhé zabodovala na koště O krála slováckéj klobásky
Velká nad Veličkou- Rekordní účast vzorků klobásek s číslem 105 dodaných z Česka, Slovenska a Bulharska, rekordních na tisíc spokojených návštěvníků byly hlavním hodnotícím ukazovatelem pátého koštu O krála slováckéj klobásky. Ten se konal v první májový den v centru regionu Horňácka. Degustaci předcházela náročná týmová práce padesátky děvčat v krájení a napichování vzorků na tácky z 305 kilogramů dodaného masa. Mezi pětadvacítkou pozvaných hodnotících hostů a řezníků v uzavřené společnosti byl mimo jiné i horňácký primáš Martin Hrbáč či klobáskový mistr světa z loňského roku v Rakousku Václav Klátil z Pacova, starostové nejen z horňáckých obcí. Vedle horňáckých cimbálových muzik primášů Jendy Grabce z Velké a Jožky Staše z Lipova se před slavnostním vyhlášením výsledků přijel z národní přehlídky muzik v Kyjově a získáním druhého místa ukázat precizně sehraný "orchestr" mladých muzikantů ZUŠ Z Velké nad Veličkou.
Prvenství z klobáskové soutěže nakonec putovalo do sousedního slovenského regionu Kopanice. Slováckým králem klobásek na rok 2009 se stal z lidu (hodnotilo 562 návštěvníků!) vzorek Trhni si výrobce SVAMAN z Myjavy. Jedná se o miniaturní trvanlivé klobásky, dlouhé kolem pěti centimetrů. "Pochopitelně je to pro nás prestižní událost jako Slováci zvítězit v tak silné konkurenci a velmi si prvenství vážíme. Se vzorkem Trhni si se už prezentujeme po celém Česku a zákazníkům také chutná a to jen potvrzuje jeho kvalitu. U tohoto koštu obdivujeme organizaci koštu, společenskou úroveň a chtěl bych vyzdvihnout práci neúnavného týmu děvčat, které připravovaly- krájely vzorky klobásek," řekl při předávání cen jeden z dvojice spolumajitelů tohoto známého Řeznictví a uzenářství SVAMAN Milan Majtán v doprovodu svého syna Milana. Se vzorkem Trhni si odvezli do síně slávy v sídle firmy Krála slováckéj klobásky i v loňském roce. Další v celkovém pořadí. 2místo: František Kuda, Slavkov u Brna za klobásku s plísňovou příchutí. Třetí místo: Hadač a Zaplatel, Rosice u Brna za Čabajskou klobásku. Výsledky kategorie klasická slovácká klobáska: 1. místo: Řeznictví u Kusáků, Ostrožská Nová Ves, Komínová klobása, 2. místo: Řeznictví u Kusáků, ONV, Kmínová klobása. 3. místo: Řeznictví Karel Kusák, Bzenec, Sklepní klobása. Výsledky kategorie trvanlivá papriková klobáska: 1. místo: Jan Buchta, Šlapanice u Brna, Buchtova klobása. 2. místo: SVAMAN spol. s r.o., Myjava, Myjavské cigáro. 3. místo: Řeznictví MORAVA, Hodonín, Měštanská klobása. Antonín Vrba
Mňam fotografie
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO

Antonín Vrba
Velká nad Veličkou
mob.: 608 813 592
e-mail: vrbaa@seznam.cz

Diskusní fórum čtenářů
(prozatím žádný názor)

DALŠÍ INFORMACE: Mikroregion HORŇÁCKO
Zveřejněno 02.05.2009 v 19:31 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule