FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Pardubický kraj [ Kraj (region NUTS 3) ]

Pardubický kraj je ustanoven zákonem č. 347/1997 Sb.

Pardubický kraj zahrnuje území okresů Chrudim, Pardubice, Svitavy a Ústí nad Orlicí, o celkové rozloze 4 519 km2. Na tomto území žije přes 510 tisíc obyvatel, průměrná hustota je 113 obyvatel na 1 km2. V kraji je 453 obcí, z toho 29 měst. Sídelním městem kraje je stotisícové město Pardubice.

Pardubický kraj má velmi výhodnou polohu uprostřed republiky a ideální dopravní spojení. Jako celá Česká republika disponuje množstvím výrazných architektonických památek i přírodních krás - od podhůří Orlických hor a Jeseníků, přes romantickou oblast Svitavska a úrodné Polabí až k výběžkům Železných hor, Žďárských vrchů a Českomoravské vysočiny.

V souvislosti s podmínkami rozvíjející se infrastruktury a průmyslově zemědělským charakterem je Pardubický kraj lákavou oblastí pro potencionální návštěvníky i investory.
ZAHRNUJE ÚZEMÍ:

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.pardubickykraj.cz

Typ záznamu: Kraj (region NUTS 3)
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 2, 27.04.2021 v 11:25 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule