FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Přehled tras [ Cyklotrasa ]


Cyklistická stezka Krakow-Morava-Wien

Etapa A1: Jablunkovsko a podhůří Beskyd

Celková délka trasy: 38,5 km

Výchozí místo: Hraniční přechod Bukovec - Jasnowice

Charakteristika trasy: Trasa vede po místních komunikacích nejdříve směrem k úpatí blízkých Beskyd a pak po místních silničkách úpatím beskydských kopců. Terén je mírně kopcovitý, silnička překonává údolí potoků tekoucích z hor, časté jsou lesy i pěkné výhledy do krajiny. Četné možnosti občerstvení.

Etapa A2: Těšínsko

Celková délka trasy: 25,1 km

Výchozí místo: Hraniční přechod Český Těšín - Cieszyn

Charakteristika trasy: Greeways pokračuje po dobrých místních komunikacích směrem k Žermanické přehradě, pestrou a cyklisticky zajímavou krajinou s typickou rozptýlenou slezskou zástavbou.

Etapa B: Z Beskyd na Hukvaldy

Celková délka trasy: 35,4 km

Výchozí místo: Kamenité (Restaurace U Kohutky)

Charakteristika trasy: Trasa vede údolím řeky Morávky, přes malebné obce s pestrou nabídkou služeb pro cyklisty až na Hukvaldy, známé svou zříceninou, oborou a jako rodiště významného hudebního skladatele Leoše Janáčka.

Etapa C1: Hrady a historická města

Celková délka trasy: 71 km

Výchozí místo: Hukvaldy

Charakteristika trasy: Trasa vede mírně kopcovitou krajinou. Vyznačuje se bohatou nabídkou kulturních a přírodních zajímavostí (muzea, hrad, zámek, expozice, jeskyně apod.) a četnými stravovacími a ubytovacími možnostmi.

Etapa C2: Zámky a příroda Poodří

Celková délka trasy: 73,9 km

Výchozí místo: Hukvaldy

Charakteristika trasy: Trasa poukazuje především na krásy Chráněné krajinné oblasti Poodří, rodiště významných osobností a dochované zámecké budovy.

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Cyklotrasa
AKTUALIZACE: Ivana Náplavová org. 2, 06.11.2003 v 09:59 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule