FRANCAISPOLSKIDEUTSCHENGLISHCESKYNávrat na hlavní stranu PRAHA MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRAJ VYSOCINA PARDUBICKÝ KRAJ KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ LIBERECKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ STREDOCESKÝ KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ
Návrat na hlavní stranu

Fulltext
Království perníku

Baťův kanál [ Turistická zajímavost ]

CA Aquatour - Hana Habartová
Zajímavou technickou památkou na Slovácku je také historická vodní cesta - Baťův kanál.

Popis:
Baťův kanál na řece Moravě je historická vodní cesta nyní s 10 funkčními plavebními komorami v současné době splavná od Otrokovic až ke Strážnici. Kolem kanálu je možné využívat síť půjčoven motorových lodí, výletních turistických prámů, kánoí a kol.

Historická vodní cesta na řece Moravě, kterou je dnes možno proplout na vypůjčených či vlastních plavidlech všeho druhu. Kanál je průjezdný ze Spytihněvi do Strážnice. Prodloužení (až do Petrova) splavného úseku se připravuje. Prochází přes Huštěnovice, Uherské Hradiště, Kostelany n. Moravou, Uherský Ostroh, Veselí n. Moravou, Vnorovy. Tato atrakce se dnes těší velkému zájmu turistů, kteří mohou poznávat místní kraj a jeho půvaby i z vodní hladiny. Pro návštěvníky (jednotlivce i skupiny) je připraveno několik variant pobytů s možností kombinace s cykloturistikou.

Kontakt:
Ulice: Masarykova 119
Město: Veselí nad Moravou
PSČ: 69813
Telefon: 518/325330
Fax: 518 322 292
www.batacanal.cz
e-mail: abk@batacanal.cz


Půjčovny:
Uherské Hradiště, Spytihněv - tel.: 603 802691, Veselí nad Moravou - tel.: 603 579 456

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.Slovacko.cz

AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 25.03.2005 v 15:44 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule